Jaarmarkt

22 oktober 2018 Reacties uitgeschakeld voor Jaarmarkt

Op 22 april is het weer Posse Leest.  De jaarmarkt viert dit jaar z’n achtentwintigste verjaardag. Bij het eerste fijne lentezonnetje vertoeven weer duizenden mensen in de straten.  De ene genietend van een vers getapt pintje, anderen gezellig kuierend langs de vele kraampjes van de ambachtenmarkt, dierenmarkt, bloemenmarkt en oldtimers.  De Leestse verenigingen organiseren die dag ook diverse activiteiten.  Voor wie graag snuffelt is deze jaarmarkt een paradijs met de kleurrijke rommelmarkt.  De jaarmarkt start om 9 uur en eindigt om 17 uur.

In het centrum, Leest-Dorp, vind je ook de kermis terug. En wie even de drukte wil ontlopen kan in de feesttent van de Chiro (Kouter 1A) terecht aan de gezellige bar “’t Zesde Gebod”.

Op de ambachtenmarkt vind je o.m. een leder- en keramiekbewerker, korfvlechter, pottendraaier naast houtsnijwerken, een klompenmaker, kaarsengieter, figuurzager, stoelenbiezer, vlegeldorser en een smid.

Een andere blikvanger is de dierenmarkt. Tijdens je wandeling kom je runderen, ezels, geiten en schapen tegen maar ook sierlijke viervoeters zoals (van links naar rechts) het Belgisch trekpaard (de Brabander), het Friese paard, de Ardenner, de Haflinger,… .